Skrivet av: toktassarna | 26 december 2008

året som gått

Bara några dagar kvar på detta år och vad passar då bättre än att summera året? För andra året i rad har jag jobbat med tydligt uppsatta mål. Det har passat mig bra och jag kommer att fortsätta med det i någon form. Mina mål hittar man på hemsidan.

80% slalom på tävling: Det här var svårt för oss under 2007 men under 2008 gick det, slutade på 81% och har periodvis under året legat högre. Nöjd med arbetet vi har gjort och det ska vi fortsätta med. Inget slarv från min sida och en stark Lovis som orkar i slalom är tanken!

5 nollade hopplopp och 5 nollade agilitylopp: Det som krävdes för SM-kval. Och vi klarade det precis, gjorde alltså 10 nollade individuella lopp i år. Nollade några hopplopp med tidsfel åxå, dels med andra förare dels med stora svängar. Skulle önska att vi kunde öka vår frekvens av nollade lopp… Mer noggrannhet önskas! Men samtidigt kommer jag nästa år att försöka satsa mer, inte köra för nollan utan köra för att det är så ofantligt roligt och för att vi vill vinna!

2 dubbelnollor: Gjort 4 st faktiskt, men 3 har varit i laglopp.

nollade laglopp: 9 st. Mycket nöjd. Det är ofantligt roligt att köra lag! PapilLone Stars rockar! Vi har kanonbra stämning i laget och det är bara sååå roligt att köra med det! Sen får man väl hoppas att vi nästa år kan vara alla fyra på fler tävlingar, vi har haft mycket otur i år med skadade hundar, löpandet hundar, bortresta förare, sjuka förare osv. Men när vi varit fyra har vi gjort bra resultat. Och sista pinnen klarade vi på tre, så vi kan, även om det såklart är både bäst och roligast att vara alla. Vi kommer att fortsätta med laget under 2009.

Ett av målen för året var åxå att träna för Åsa Söderman, vilket jag gjorde i våras tillsammans med Therese och Leona. Vill gärna träna för henne igen och hennes bronsmedalj på VM har bara stärkt det beslutet. Jag är väldigt imponerad av hennes sätt att köra och hennes mentala inställning. Hon är en skön tjej och hon och Erik är ett grymt team. Dessutom är hon ruskigt trevlig!

Mina drömmål har vi däremot inte uppfyllt. Finskt championat var vi inte ens nära, vi har tävlat på Åland en enda gång och då var Lovis fullständigt galen eftersom vi knappt tränat innan. Inga nollade lopp där, alltså inte ens i närheten av att vinna… Tre placeringar på pallen har vi inte heller, placeringarna i år har varit mycket mer blygsamma än tidigare år. Bristande träning, fel mental inställning (jakten på SM-nollor) och ökande konkurrens tror jag man kan förklara det med. Satsningen 2008 blev inte alls likadan som 2007, vilket delvis har att göra med att jag blev färdig domare… Årets agilityhund har jag inte brytt mig om att titta på ens. Lovis har gjort några bra placeringar precis utanför topp 10 när det varit över 100 hundar i startfältet. Jag är ändå nöjd med det, resultaten är ändå inte så himla viktiga… Lite tråkigt är det dock att vi nästa år inte kommer att få någon rosett från Papillonringen. Där räknas bara topp 10-placeringar.

Själv ja, färdig domare… Att döma är fortfarande lika roligt. Rita banor fortfarande lika svårt… Men jag tror jag är en bra och noggrann domare, jag får många förfrågningar och många låter som om de är nöjda med mina banor. Självklart finns det banor jag är mindre nöjd med, och säkert finns det gånger jag dömt felaktigt på något kontaktfält eller liknande. Men i det stora hela är jag nöjd både med mina banor och med mitt arbete på plan. Jag är ju fortfarande ung och snabb och hinner nog se det mesta… (mina banor finns på hemsidan, www.toktassarna.com)

Nackdelen med dömandet är ju såklart att det går ut över mitt eget tävlande. Att döma och tävla samma dag vore en dröm… Plus att hundarna har så himla tråkigt om de måste vara med när jag dömer… Jag har ju ingen husse hemma på helgerna som de kan vara hos. Bäst är när mina underbara vänner kan titta till hundarna och åtminstone erbjuda någon promenad under dagen.

Nästa år är nästan fullbokat redan. Och det kommer att bjuda på roliga och utmanande tävlingar så det blir nog ett intressant år!

Till nästa år har jag åxå bytt klubb. Inte pga någon osämja eller något sånt, men jag är trots allt äldre än 25 och dessutom börjar många av mina vänner flytta härifrån. Hundungdom är inte riktigt vad det var under mina aktivaste år i klubben. 2009 kommer jag att tävla för LBK, även om jag nog kommer att jobba en del för HU ändå, och såklart även träna där eftersom vi har ungefär 20 minuters promenad dit… I LBK finns många nya trevliga bekantskaper dessutom!

Vi var faktiskt till HU idag och tränade lite slalomingångar. Lovis var riktigt duktig, jag hade ett hinder och sex pinnar och jobbade mig från kl 6 till 3. Efter varje försök flyttade jag lite på antingen slalom eller hindret för att förändra. Hon har stora problem med vissa ingångar men jag tyckte att hon ibland tänkte till och ansträngde sig för att hamna rätt. Sen tog jag fram korven och då blev hon antingen trött eller för ivrig för det blev mer fel med korv än med boll… Tokhund…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: