Skrivet av: toktassarna | 10 november 2008

Rättvik söndag

Jag bestämde mig för att stryka Lovis från första hopploppet på söndagen så vi fick sovmorgon tillsammans med Cissi och Bea som inte heller startade i de första loppen. Lena (som körde large-Mio) och Johanna åkte tidigt från stugan medan vi sov en stund till och sen städade stugan innan vi åkte till hallen. Kom lagom för Sodas hopplopp som han nollade, verkligen upplagt för att ta sig till SM på nollor istället för pinnar alltså 🙂

När jag värmde upp Lovis för agilityloppet var hon inte alls pigg och hoppade inte på framhoppningen så jag strök henne. Hon smet in i buren och la sig istället. Svansen var dock uppe så förhoppningsvis bara trött, inte ont. Tobbe klämde lite på henne och hittade iaf inte nåt som hon skrek för även om hon var rätt spänd. Men det är ju inget ovanligt för att vara Lovis när okända känner på henne.

Jag fick koncentrera mig på Signe och Molly istället 🙂

Men först körde Bea och Soda ind. agilityloppet och fick revansch efter gårdagens slitnolla, ett fint lopp och tredjeplats efter Troya och Yes, både pinnar och nollor klara till SM alltså! Karlskrona here we come!

Lagagilitybanan var en riktig ösbana, eftersom gungan inte kunde vara med blev det två korta tunnlar efter varandra på en raksträcka som sträckte sig över hela diagonalen. Herregud var man fick ta i! Även om Molly inte är en toksnabb mediumhund går hon bra mycket fortare än en smallhund (iaf mina…) på en sån sträcka. Men det gick kanonfint! Tyvärr fick vi lite strul i slalom, hon har tydligen lite för bråttom när slalom står på upploppet o det är svårt att hjälpa en hund som man bara kört ett enda lopp med. Men vi kämpade oss i mål (Perrin var diskad så vi måste ju i mål) och laget fick åtminstone ett resultat även om det inte räckte till någon pinne.

Signe tyckte det var kanonkul att springa, det är ju såna här banor jag önskar att hon fick springa, mest rakt fram 🙂 Hon nollade och klarade tiden, resten av det laget gick åxå rätt bra och hör och häpna, vi kom tvåa! Gamla pensionären Signe (ok, hon är inte ens åtta år, men hon tävlar ju inte längre…) har alltså ett SM-resultat! Fast det blir inga fler 🙂 Hopploppet visade hon nämligen att hon inte är så svängbar längre utan hon drog på raksträckor i full fart och hon kan verkligen springa fort när hon vill! Men rätt blev det ju inte och vi blev diskade, tror laget blev diskat.

Molly gick jättejättebra men när vi kom till näst sista hindret där man skulle svänga från målet blev dragningen till Barbro som satt o belönade Alize i målgården för stor. Jag hade inte riktigt tänkt på det så jag tog väl kanske inte i tillräckligt mycket men det gick inte att stoppa henne när hon bestämt sig så tyvärr blev laget diskade.

Lovis sov i buren nästan hela dagen (självvalt) och kändes betydligt piggare när hon kom ut sen, högg nästan fingrarna av mig i jakten på de sista kalkonslamsorna. Vi tar det lugnt med bara vanliga lösgörande promenader ett par dagar så får vi se om hon blir sig själv igen. Hon har det ju rätt jobbigt när man bor i stuga sådär, blir att vakta väldigt mycket på sig eftersom hon vill ha så stort avstånd till andra hundar. Eller främst andra glada nyfikna busiga hundar. Perrin bryr sig tex inte alls om Lovis, vilket hon definitivt föredrar. Nästa gång tror jag att jag tar med lilla buren så hon får ha ett krypin även i stugan.

Skönt att laget fixade pinnen på lördagen, hade varit tråkigt om vi inte hade gjort det o så inte kunnat starta på söndagen.

Tror att det var rätt många som fixade sina sista kvalresultat just i Rättvik. Och landslaget var ju nästan allihopa där och det ser bra ut inför NM som går i Norge om två veckor. Heja Sverige!

Förresten kanske jag dyker upp litegrann i en Hundsport nära dig snart 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: